viernes, 13 de enero de 2017

Petit vocabulari del Nadal Alcoià

Aprofitant que encara estem amb la ressaca del Nadal, continue amb les entrades relacionades amb aquesta època, en aquesta ocasió amb una novetat, Petit vocabulari del Nadal Alcoià. La Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament d'Alcoi acaba de publicar aquest xicotet llibret, de menys de 30 pàgines, en el que tracta de difondre l'ús correcte en valencià de paraules típiques d'aquestes dates, i que en moltes ocasions diem de forma incorrecta. Aquest vocabulari també vol ser un element més en les diferents activitats que es realitzen a la nostra ciutat al voltant del Nadal.
El vocabulari inclou diferents apartats, com ara "Betlem de Tirisiti", "La Cavalcada dels Reis", "Plats de Nadal", "Fruits secs", etc., i en cada un d'ells les paraules relacionades. El disseny compta amb unes meravelloses il·lustracions, que segueixen l'estètica del Nadal a la nostra ciutat, i que estan realitzades per Rosanna Crespo i Quique Soler.
Em sembla una iniciativa molt encertada per a difondre l'ús correcte de la nostra llengua entre els més menuts, encara que li trobe alguna pega a escala tècnica, com ara la falta del número de dipòsit legal o, fins i tot, l'autoria del treball, que crec indispensable.
Si esteu interessats en aquesta publicació, podeu descarregar-vos-la en PDF al següent enllaç, encara que, com es podia aconseguir durant el Nadal en format paper de forma gratuïta en algunes dependències municipals com ara al Centre Cultural o a la Biblioteca Central, supose que encara quedaran exemplars.

Petit vocabulari del Nadal alcoià (PDF)



No hay comentarios: