miércoles, 9 de septiembre de 2015

El meu germà Pol

La història que ens conta en aquesta ocasió l'escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó al llibre "El meu germà Pol" tracta sobre la relació de Mercè, una xiqueta de 12 anys, amb el seu germà major Pol, qui té la síndrome de Down. En un ambient familiar amb un pare militar que no acaba d'acceptar el seu fill i una mare que no assumeix la seua responsabilitat, és la germana qui es fa càrrec de Pol, convertint-se en el seu refugi i el seu suport. Al llarg de les 171 pàgines del llibre, el lector coneixerà per boca de Mercè els sentiments contradictoris d'aquesta cap al seu germà: estima, fàstic, confiança, por, etc., així com les relacions d'una persona amb aquesta malaltia amb altres protagonistes i les seues reaccions davant les diferents situacions que viu i que, encara que per a qualsevol altra persona podrien ser senzilles, per a Pol suposen un gran esforç, tant per la seua discapacitat com per les actituds dels qui estan al seu voltant.
Es tracta d'una història tendra i plena de sentiments que en 2007 va ser mereixedora del XIX Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira. Va ser publicada per l'editorial Bromera en la seua col·lecció L'Eclèctica i, com la majoria dels treballs d'Isabel-Clara Simó, es llig en un bufit. També va ser publicada per l'editorial Algar en castellà baix el títol "Mi hermano y yo", encara que jo recomane 100% la seua lectura en valencià.
Si esteu interessats, en ser un llibre publicat per Bromera no tindreu cap problema en aconseguir-lo, encara que també podeu trobar un exemplar a la Biblioteca Municipal.

 

No hay comentarios: