lunes, 16 de enero de 2017

I Tirisiti se n'anà... amb el globus de Milà

Amb el Nadal, a Alcoi hi ha hagut un munt de publicacions relacionades amb aquest tema; de fet ja vam comentar una en l'última entrada a Bibliografía Alcoyana amb Petit vocabulari del Nadal Alcoià. Ara, parlarem de I Tirisiti se n'anà... amb el globus de Milà, publicat per l'editorial valenciana Neopàtria i escrit per l'escriptor alcoià Francesc Pou, amb il·lustracions d'Antoni Martínez Peris. Francesc Pou ha conreat diferents gèneres, com la poesia, el teatre i la narrativa, i el 2002 va guanyar el XIV Concurs de Teatre de l'Associació de Sant Jordi d'Alcoi.
I Tirisiti se n'anà... amb el globus de Milà és un llibret infantil que va ser presentat el passat 4 de desembre al Centre Cultural Mario Silvestre, i tracta de les aventures que Tirisiti viu quan, al final d'una de les funcions, el globus no cau sobre l'escenari, sinó que s'enlaira i porta a Tirisiti més enllà de les nostres terres per diferents indrets: Egipte, la cova d'Alí-Babà, etc.
Igual que em va passar amb el llibre Tirisiti a València, ressenyat el 18 de febrer de 2010, no m'acaba de convéncer. Les històries del Tirisiti fora de l'escenari i de la història tradicional em semblen artificials; es tracta d'un personatge entranyable i graciós per a tots els alcoians, però que una vegada fora del seu context, perd completament la gràcia.
Per als més menuts.

No hay comentarios: