lunes, 4 de abril de 2016

100 retrats

La setmana passada es va inaugurar al Centre Comercial Alzamora una exposició fotogràfica de Paco Grau anomenada 100 retrats. En aquesta mostra es fa un recull d'un total de 100 personatges, la gran majoria d'Alcoi, però també altres de la comarca, que han sigut actualitat els últims anys. Aquests personatges van ser els protagonistes de les diferents seccions que Paco Grau va tindre als periòdics Ciudad i El Nostre des de 2011 fins a 2014. L'exposició ve acompanyada d'un catàleg (que pot aconseguir-se a les llibreries de la nostra ciutat) en el que, a banda de les imatges de Paco Grau, s'inclou un xicotet text adaptat per Ramón Climent dels publicats originàriament als periòdics per diferents autors.
Esportistes, historiadors, artistes, polítics, músics, actors, xicotets empresaris i fins i tot xurreros, entre altres, són els protagonistes d'aquestes pàgines. No anem a fer el llistat de tots els qui són, però a la gran majoria se'ls coneix a tot Alcoi. Recorda un poc al llibre que Floreal Moltó va escriure l'any 1973 i que es titulava Hombres que mueven Alcoy, encara que a aquest catàleg els perfils dels protagonistes són més variats i abunden més les dones, reflex de la integració d'aquestes als diferents àmbits laborals i culturals de la nostra ciutat. 
Interessant, encara que crec que la biografia dels retratats podria haver sigut un poc més extensa, ja que sols se'ls dedica unes línies i si, com es diu al pròleg, el llibre será un clásico de consulta dentro de cien años, ja podrien haver posat un poquet més de les vides dels protagonistes.


No hay comentarios: