lunes, 28 de noviembre de 2016

El Preventorio, solidaridad de un pueblo.

El dia 4 de novembre, es va inaugurar al Centre Comerial Alzamora l'exposició fotogràfica "El Preventorio, solidaridad de un pueblo" per a commemorar el 50 aniversari de la fundació creada per a la construcció del Preventori i que actualment porta el nom de Fundación de la Comunidad Valenciana Mariola La Asunción.
Aquesta exposició té com a objectiu difondre la història del Preventori d'Alcoi, com es va gestar el projecte, qui el va finançar, qui era Mossén Cirilo, etc. 
L'exposició va acompanyada per un xicotet catàleg, amb el mateix títol que l'exposició, de menys de 50 pàgines, però que conté un interessant text explicatiu (en castellà i en valencià) sobre la història i els protagonistes d'aquest emblemàtic centre d'Alcoi, així com un gran nombre de fotografies, tant actuals com antigues, que formen part de l'exposició esmentada. Els textos són a càrrec d'Àngel Beneito, Francesc X. Blay, José Pastor i Rafael Requena, i les fotografies actuals són de Luis Hernández. La resta de fotografies pertanyen a la Fototeca Municipal i a col·leccions particulars. 
Encara que no és un treball extens, el catàleg és molt interessant, ja que, a grans trets, ens conta la història del Preventori, un projecte comú de tots els alcoians que va demostrar la seua generositat.


No hay comentarios: