jueves, 11 de mayo de 2017

El triangle rosa

Seguint amb el mateix autor de l'última entrada, Silvestre Vilaplana, hui ressenyarem el seu últim treball, El triangle rosa, una novel·la juvenil que va ser guardonada amb el XXI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i que l'editorial Bromera va editar el mes passat en la seua col·lecció "Espurna".
El triangle rosa narra com un adolescent, Dani, viu una vida plena de mentides, una xarxa d'enganys que ha estés i que diu a tothom: amics, família i fins i tot a si mateix. El que Dani vol amagar, no és altra cosa que la seua sexualitat, ja que ha començat a adonar-se que no se sent atret per les dones, sinó pels hòmens. I això no està bé. A poc a poc Dani haurà d'assimilar qui és i haurà d'obrir el seu cor a aquelles persones que estima i que l'estimen, encara que els faça mal, doncs és l'única manera de ser feliç.
Silvestre Vilaplana crea una història ben escrita i creïble en la que el protagonista ens conta en primera persona els sentiments d'un adolescent que intenta acceptar que la seua orientació sexual no és la que tots, inclòs ell, esperen: vergonya, ràbia, por, culpa, depressió... Pàgina rere pàgina el lector podrà seguir Dani en la seua evolució com a persona d'una forma entretinguda, amena i amb tocs d'humor, perfecta per a un lector juvenil, però també per a un d'adult.
Crec que la lectura d'aquesta novel·la seria perfecta com a lectura als instituts, ja que ajudaria els més jóvens a entendre el que alguns dels seus companys o ells mateixos estan passant en silenci. Altre premi ben merescut per a aquest prolífic escriptor alcoià.

No hay comentarios: