viernes, 5 de mayo de 2017

La mèdium.

Ahir els mitjans de comunicació van anunciar els Premis Crítica Serra d'Or d'aquest any. Per als qui no els coneguen, aquests guardons són entregats des de fa 51 anys per la revista Serra d'Or, editada per Publicacions de l'Abadia de Montserrat. Entre els diferents guardonats, en concret a la categoria Juvenil, trobem un alcoià, Silvestre Vilaplana, qui últimament està rebent més d'un merescut reconeixement per les seues obres literàries.
L'obra guardonada és La mèdium, una novel·la juvenil que l'autor va publicar amb l'editorial Bromera l'any passat. La narració ens conta la història de Laiza, una xiqueta qui té el poder de veure el futur. Aquest do condiciona la vida de la menuda, ja que tots els qui la coneixen li tenen por i la rebutgen, inclosa la seua mare. Però quan una revista de successos paranormals fa pública la seua història, diferents grups (militars i gàngsters) intenten segrestar Laiza per a traure profit del seu gran poder. Però un periodista i una policia intentaran per tots els mitjos protegir i salvar la menuda.
Com em passa amb aquest autor últimament, la novel·la m'ha agradat. Un argument original, fàcil de llegir (es pot fer en una vesprada) i que enganxa des de la primera pàgina. El fet que estiga destinada a un públic juvenil no impedeix gaudir d'aquesta història al públic adult.
Un premi ben donat. Enhorabona, Silvestre Vilaplana!

No hay comentarios: