viernes, 1 de julio de 2016

Un conjunto de objetos relacionados con las actividades artesanales textiles de El Castellar d'Alcoi (Alicante)

Hui, primer de juliol de 2016, ha eixit la notícia que aquest mes va a realitzar-se una nova excavació al jaciment arqueològic andalusí de El Castellar, a la nostra ciutat. Aquest jaciment es coneix des d'antic, però sols ha sigut excavat, de forma parcial, a finals dels anys seixanta, concretament entre 1967 i 1969 per J. Faus Cardona. Les restes recuperades durant aquestes intervencions, així com a través de donacions posteriors provinents de troballes fortuïtes o aparegudes durant obres en les proximitats del jaciment, han sigut de gran importància, i han permés, gràcies al seu estudi, un avanç notori en l'adscripció cronològica del jaciment.
La setmana passada es va presentar al Centre Cultural un nou número de la revista Recerques del Museu d'Alcoi, el número 25 ja, i en ella apareix un nou article de Germán Pérez Botí, arqueòleg que ha estat l'encarregat de l'anàlisi de la ceràmica de El Castellar i que ara, segons publiquen els mitjos, serà el director d'aquesta nova excavació de la qual parlàvem. El títol d'aquest nou article és Un conjunto de objetos relacionados con las actividades artesanales textiles de El Castellar d'Alcoi (Alicante), i presenta materials d'os, bronze i coure relacionats amb la fabricació tèxtil: un mànec de filosa, varetes, agulles i didals. Com sempre en aquest autor, l'estudi és impecable, amb una catalogació acurada dels materials i amb la presentació de diferents paral·lels existents tant a zones properes, com més allunyades, que el recolzen en les seues conclusions i hipòtesis.
Un gran treball sols apte per a especialistes en la matèria.
Esperem que la pròxima intervenció arqueològica a El Castellar aporte molta més informació que permeta un nou avanç en el coneixement d'aquest indret i, per tant, en el coneixement dels orígens de la nostra ciutat.
Si esteu interessats a llegir l'article complet, podeu trobar-lo en línia al següent enllaç:
Un conjunto de objetos relacionados con las actividades artesanales textiles de El Castellar d'Alcoi (Alicante)


No hay comentarios: