martes, 4 de abril de 2017

100 anys Cent poemes : (antologia)

La setmana passada es va celebrar a Alcoi el Dia del Llibre, una data que no és la mateixa que a altres llocs per la coincidència amb les festes de Moros i Cristians a Sant Jordi, i la Xarxa de Biblioteques Municipals, junt amb les llibreries adherides, va organitzar diferents activitats per a celebrar-ho: tallers i teatre per als més menuts, descompte d'un 10% en la compra de llibres, encontres amb escriptors... La Biblioteca Municipal també ha editat una monografia, com ha estat fent els últims anys, amb la qual s'obsequiava a aquells que compraven llibres eixe dia.
Aquest any, aprofitant que estem en l'Any Joan Valls a la nostra ciutat, l'elecció ha sigut una antologia de poemes d'aquest escriptor alcoià que el dia 1 de maig hauria complit 100 anys. La tria de versos ha estat feta pel també escriptor alcoià Manel Rodríguez-Castelló, qui ha sigut l'encarregat d'escriure el pròleg i d'elaborar una completa cronologia de la vida i l'obra de Joan Valls. Els cent versos que Manel Rodríguez-Castelló ha triat pertanyen a diferents poemaris de Valls, des de La cançó de Mariola (1947), la seua primera publicació, fins a La rosa quotidiana (1990), obra pòstuma del poeta, per la qual cosa, a través dels poemes es pot recórrer tota la seua trajectòria, ja que hi estan representades les diferents línies creatives, temàtiques i estructures, tal com diu el mateix prologuista a les primeres pàgines del llibre. La finalitat d'aquesta antologia és "contribuir al coneixement d'una obra a partir d'una tria que ha de servir, com un aperitiu, per obrir la gana del lector, per incitar-lo a nous descobriments en la lectura de llibres complets i de l'obra sencera de l'autor".
Un nou llibre que passa a formar part de l'àmplia bibliografia de Joan Valls i que no podia faltar en aquest aniversari del centenari del seu naixement.


No hay comentarios: