miércoles, 29 de marzo de 2017

Com un record d'infantesa

El cantautor valencià Feliu Ventura ha fet un pas més en la seua faceta creativa i va publicar en 2015 una novel·la juvenil titulada Com un record d'infantesa. El que fa que parlem d'aquest treball al nostre blog de Bibliografía Alcoyana, és l'il·lustrador del llibre, Daniel Olmo, un alcoià amb una llarga trajectòria al món de la il·lustració i guanyador de diversos premis.
La novel·la narra la història de Víctor, un jove xilé dibuixant de còmics, nét d'un republicà alcoià exiliat a aquest país, qui va perdre els seus pares en un accident de tràfic quan ell era molt menut. A la mort del seu avi, Víctor rebrà una carta que aquest li va deixar perquè complisca la seua última voluntat, escampar les seues cendres a la terra que el va vore néixer i que al mateix temps conega la veritat de la història dels seus pares i la d'ell mateix. A poc a poc, el protagonista anirà seguint les pistes que l'avi li ha deixat i que el portaran al País Valencià, on coneixerà Martina, una antiga militant revolucionària xilena amiga de la seua mare, i Violeta, la seua filla, les quals l'ajudaran en la recerca de les respostes que necessita per a conéixer tota la veritat.
Al llarg de les pàgines d'aquesta història, el lector descobrirà la brutalitat, la derrota i la pèrdua, però també l'amor, l'amistat i la fidelitat. Una història que no cau en el morbo, sinó que explica els fets amb delicadesa; no amaga però no es recrea. I tots aquests fets, històries i moments estan sense dubte units per un dels protagonistes principals: la música. Des de Víctor Jara, fins a Obrint Pas, i amb la música d'Ovidi Montllor en un lloc preeminent, les cançons i les notes musicals acompanyen el lector al llarg de la història.
Una novel·la que m'ha agradat i recomane vivament, tant per a adults com per a adolescents.
A més a més, l'edició d'aquest llibre, realitzada per l'editorial Sembra llibres, ha sigut guardonat amb el Premi al llibre Juvenil millor editat del 2015, concedit per la Generalitat Valenciana.

Si voleu pegar-li una ullada a altra ressenya sobre aquest llibre, podeu seguir el següent enllaç:


No hay comentarios: