martes, 20 de diciembre de 2016

La màgia del Nadal

Aprofitant que ja s'acosta el Nadal, hui vaig a parlar d'un llibret que tracta sobre el tema nadalenc, un tema que, cada dia més, és molt nostre. 
En octubre de l'any passat, l'editorial Tandem va publicar una nova col·lecció de llibres infantils anomenada "Anem de festa", que es caracteritza per tindre un tipus de lletra anomenada manuscrita, recomanada per als xiquets que estan aprenent a llegir. La temàtica de la sèrie, com es pot deduir pel seu títol, tracta sobre les diferents festes que se celebren al territori valencià i actualment s'han editat sis títols, a través dels quals els més menuts de la casa poden conéixer les diferents tradicions valencianes.
El número dos d'aquesta col·lecció porta per títol La màgia del Nadal, i està escrit per l'escriptor alcoià Francesc Gisbert i il·lustrat pels també alcoians Rosanna Crespo i Quique Soler. Així, a través de les pàgines d'aquest llibret i mitjançant la veu de Fèlix, un avi qui explica a la seua néta Alícia les tradicions, els xiquets coneixeran com es viu el Nadal tradicional a les cases valencianes: el betlem, el massapà, els torrons i els pastissets de moniato, la carta per als Reis Mags, la Cavalcada, etc. 




No hay comentarios: